به گزارش مشرق، محمد رستمپور، فعال رسانهای درباره سهم زنان از هیئت مدیره شرکتهای برتر جهان در کانال تلگرامی خود نوشت: براساس ردهبندی فورچون جهانی ۵۰۰ (Fortune Global ۵۰۰) که فهرستی از ۵۰۰ شرکت بینالمللی فعال در صنایع مختلف است و به صورت سالانه توسط مجله فورچون منتشر میشود، تا پایان سال ۲۰۱۹ تنها ۷ درصد از اعضای هیئت مدیره این ۵۰۰ شرکت برتر را زنان تشکیل میدادند.
سپتامبر ۲۰۲۰ تعداد زنان عضو هیئت مدیره ۵۰۰ شرکت برتر جهان از ۳۶ نفر در مجموع به ۳۷ نفر رسید و اندکی از ۷ درصد پیشی گرفت. با چنین آماری، اخباری مانند انتصاب «جین فریزر» به عنوان مدیر شرکت خدمات مالی و بانکداری بینالمللی سیتیگروپ قابل توجه خواهد بود. فریزر، نخستین زنی است که یک شرکت مالی عظیم به اندازه سیتیگروپ را رهبری خواهد کرد.
تقاضا برای بهکارگیری زنان در سطوح عالی تجارت به آرامی پیش میرود و در برخی بازهها در نوسان است. برای نمونه، مطابق آمار فورچون، در سال ۲۰۱۷ تنها ۳۲ مدیر ارشد زن در ۵۰۰ شرکت برتر جهان مشغول به کار بودند. اما این آمار در سال ۲۰۱۸، به ۲۴ مورد کاهش یافت و اکنون روی عدد ۳۷ ایستاده است.
براساس برخی پژوهشها، بهرهمندی بیشتر زنان از احساسات و عواطف انسانی و رویکرد اخلاقیتر آنان سبب میشود سودآوری شرکتهای خصوصی با روشها و استانداردهای تجاری معمول زیر سؤال رود و از این روست که حتی سهامداران و اعضای زن مجامع شرکتها و صنایع ترجیح میدهند زنان در پستها و جایگاههای مدیریتی اثرگذار جایی نداشته باشند.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.